14 uppdrag senare

Jag har nu varit involverad i 14 olika uppdrag under 1,5 år som Executive Search-konsult. Det är och har varit en spännande tid. Vissa dagar tycker jag parallellerna är många till mitt tidigare arbete inom kommunikation och marknadsföring. Andra dagar känns nästan allting nytt.

Några reflektioner från första tiden som Executive search-konsult

Det märks att vi arbetar i en förändringens tid. Både uppdragsgivare och kandidater pratar mycket om hur de kan anpassa sig på bästa sätt och utvecklas i takt med att kraven på ledarskapet förnyas. Det här påverkar mig och mitt sätt att arbeta och jag tycker om känslan av att behöva vara på tå.

De flesta uppdrag vi arbetar med är svåra och komplexa. Jag ser att de inte bara ställer höga krav på oss som konsulter utan också på uppdragsgivarna och kandidaterna. Det samspel som uppstår kring kundernas framtida strategier och mål och kandidaternas livssituationer och ambitioner imponerar på mig.

För att bli en bra konsult tror jag man måste kunna balansera mellan att driva ett uppdrag i mål och att vara flexibel och fördomsfri på vägen. Mycket kan hända i de olika stegen i processen. Det är många olika typer av problemlösningar.

I mitt tidigare yrke var det viktigt med omvärldsbevakning och att vara nyfiken och lyhörd. Det är minst lika viktigt nu och det driver mig framåt.

Jag tycker jag är på rätt plats yrkesmässigt. De här 14 uppdragen är bara början. Ser fram emot nya uppdrag för både befintliga uppdragsgivare och nya samt att få fortsätta utvecklas.

R

 

Göran has been active as an Executive Search consultant since 2012 and has had the privilege to help clients in different industries with leadership and specialist assignments. Since 2013 he has worked in an international context. Göran works on assignments at mainly top and middle management levels and in various specialist roles, with extra focus on IT, FMCG/Consumer and Life Science.

Twitter LinkedIn 

Posted in Reflektion | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AIMS International Sweden | Tullgränd 4, 5th floor, 111 30 Stockholm

+46 8 122 076 20 | info@aimsinternational.se