Bekväm i sitt eget skinn

Många känner att kraven är höga. Att det är svårt att räcka till och hinna med. Det gäller vare sig vi talar ledarskap eller generellt att vara nutidsmänniska.

Därtill bombarderas vi av råd och synpunkter från olika håll, både online och irl. “Egenskaper du behöver som god ledare”. “Så blir du lycklig”. “5 steg till framgång”. Mängden av mer eller mindre genomtänkta tips kan få den mest stabila person att känna sig något splittrad. Råd är bra och vi lär av andra men kanske är det viktigare än någonsin att balansera det yttre krav- och tyckarflödet med att värna om sin inre originalitet och kärna.

Detta inlägg är en uppmuntran till var och en att vara sig själv. Att arbeta med sin inre trygghet. Att bygga på det äkta och hållbara i ens personlighet och ledarskap. Då ökar man inte bara chansen att lyckas och att vara tillfreds med sig själv och sina insatser. Man blir också ett föredöme för andra människor.

Vi behöver utrymme för reflektion och utveckling. Tid för inre ställningstaganden som: Vad är viktigt för mig? Vad är det jag vill? Vad är jag bra på? Vad behöver jag för uppdrag och sammanhang för att arbeta och trivas bäst? Vilka utvecklingsområden har jag? Hur mycket är jag beredd att satsa? Vilken etik och moral ska jag agera efter?

För att kunna ägna sig helhjärtat åt sitt uppdrag, vara en god ledare och att leva livet är det guld att låta sig inspireras av andra.

Den största segern är ändå att leva bekvämt i sitt eget skinn. Vem man än är och vad man än har för utmaningar.

bild man bearb

Titti has been active in Executive Search since the early 1990s, mostly in an international context. She is a certified psychologist specialising in group and individual development. Titti has broad experience from different industries and the key themes of her assignments are growth and change leadership.

Twitter LinkedIn 

Posted in Ledarskap, Reflektion, Utveckling | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AIMS International Sweden | Tullgränd 4, 5th floor, 111 30 Stockholm

+46 8 122 076 20 | info@aimsinternational.se