NAMN:
Börje Hammarling

ROLL:
Senior Consultant med inriktning på försäljning, affärsutveckling och business intelligence.

INRIKTNING PÅ UPPDRAG:
Executive Search för företag med främst internationell inriktning. Genom noggrann analys av marknader, länder och bolag försöker jag fånga de bästa affärsmatchningarna samt se kunders möjligheter, begränsningar och lönsamhet. Allt för att vi tillsammans med kollegorna ska kunna finna de bästa kandidaterna för kunduppdragen.

GLOBAL PRACTICE TEAM:
Financial and Professional Services

BAKGRUND:
Jag har 30 års erfarenhet av investment banking. Har arbetat för svenska, nordiska och internationella finansiella företag som marknadschef, aktiemäklare och institutionell säljare. Vidare har jag flera år varit verksam i Executive Search företag samt har gedigen erfarenhet av förutsättningarna för internationell rekrytering.

SOM PERSON:
Jag är intresserad av näringslivets och samhällets utveckling i Sverige och internationellt. Både av historien och av framtiden. Börsen, de finansiella marknaderna, näringslivet och ekonomisk politik är mina utgångspunkter. Jag är analytisk, tycker om fakta och trivs med teamarbete.

VARFÖR KONSULT I AIMS INTERNATIONAL?
AIMS International är sedan många år en väl beprövad verksamhet för att bistå svenska företag med deras rekryteringar av chefer och specialister i Sverige och internationellt. Likaså för att hjälpa utlandsägda företag att finna de rätta kandidaterna för Sverige/Skandinavien/Norden. Jag har haft möjligheten att följa AIMS Internationals utveckling sedan grundandet. Under dessa år har kunskapen och möjligheten att samverka med internationella och nationella kundföretagen ständigt utvecklats. Det är ett proaktivt och kundfokuserat sammanhang.

TANKAR OM KUNDER OCH KANDIDATER:
Det centrala är att lösa kundens behov av framgångsrika ledare och affärskritiska specialister. För att nå det målet krävs från vår sida att vi verkligen förstår kundens unika behov och det kräver en strategisk dialog oss emellan. Detta för att fånga förväntningarna på kandidaten. Den matchningen är vi bra på. När både kunder och kandidater är nöjda kan också vi vara nöjda.

INTRESSEN:
Att renovera vårt hus i skärgården. Samhälle, historia, näringslivet, westernridning, utförsåkning och resor.