Dynamiskt seminarium om samspelet mellan ägare, styrelse och vd

Vi vill ha framgångsrika företag och pekar ofta ut vikten av att ha rätt ledarskap för att lyckas skapa sådana. Det är ofta fokus på styrelsen eller VD med ledningsgrupp. I går bjöd vi in till ett seminarium för att gå lite mer på djupet i hela organisationsdynamiken och utforska varför samspelet mellan ägare, styrelser och VD:ar inte bara är en nödvändighet utan även pulsen i blomstrande företag. Vi presenterade några olika perspektiv på samspelet och fick utmärkta frågor och synpunkter från deltagarna, som fyllde Bellmansalen på Den Gyldene Freden i Gamla stan, Stockholm.

Stort tack till alla som kom och för ert kunniga engagemang och tack till Annika Hall och Jonas Carpvik, Anders Uddfors och Titti Hammarling för de olika perspektiv ni bjöd på.

Annika Hall är specialist på ägarfrågor har en bakgrund som forskare i företagsekonomi – med inriktning på familjeföretag. Hon har under många år varit rådgivare vid ägarförändringar och konsultar idag kring detta. Hon skriver också böcker och artiklar, föreläser och håller utbildningar. Sedan nyligen är hon också Senior Advisor, Board Services, med fokus på Family Business Consulting.

Jonas Carpvik har lång erfarenhet från ledande positioner inom främst familjeföretag. Han har varit VD, Styrelseordförande och ledare i andra centrala roller. Jonas konsultar idag inom Ledarskap och Affärsutveckling.

Båda är Associerade med AIMS International.

Vi fick höra dem samtala kring SAMSPELET MELLAN ÄGARE, STYRELSE OCH LEDNING – KRITISKT FÖR FRAMGÅNG I ERT BOLAG

Anders Uddfors är VD på Prosero Security Group och har haft en lång karriär med flera ledande befattningar inom framgångsrika bolag. Senast kommer han från tjänsten som VD på Lernia AB. Anders har haft ett flertal styrelseuppdrag och är för närvarande styrelseordförande i Origo Group.

Temat för Anders framförande var: VD:S PERSPEKTIV PÅ SAMSPELET OCH ATT LEDA I FÖRÄNDRING.

Titti Hammarling är Executive VP EMEA och Head of Global Board Services samt medlem i vår globala board på AIMS International. Fokus i Tittis arbete är Executive Search och Board Services för företag i Sverige och internationellt.

Titti lyfte fram faktorer i samspelet som är viktiga att tänka på i rekryteringssammanhang. Rubriken var: HUR LYCKAS MAN MED SIN VD-REKRYTERING?

Har du frågor eller också vill prata om det viktiga samspelet för att få en kraftfull och samspelad ledning – hör av dig till oss!

AIMS International, Bellmansalen

Jan Jendeby

Posted in AIMS International Sweden | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AIMS International Sweden | Tullgränd 4, 5th floor, 111 30 Stockholm

+46 8 122 076 20 | info@aimsinternational.se