Första steget

Det tog 536 blogginlägg på konstsidan Titti Hammarling Art innan jag satte mig för att skriva detta första för min konsultverksamhet.

Jag har velat blogga som konsult ett bra tag men har behövt tid att mogna i mitt förhållningssätt till vad jag ska skriva om och hur. Nu är det dags.

Ambitionen är att skapa en dialog kring rekryterings- och ledarskapsfrågor och att dela med mig av tankar och erfarenheter som jag har samlat på mig under många år som executive search konsult. Det är en självklarhet att mycket kring en search-verksamhet är konfidentiellt men jag tycker inte att man behöver hålla låg profil i allt. Tvärtom ser jag det som mycket viktigt att tala om rekrytering. Vi behöver ha en sund verksamhetsutveckling och ett gott ledarskap & medarbetarskap i våra företag/organisationer. Jag verkar som bollplank i frågorna i mitt dagliga arbete. Nu tänker jag bredda mig och skriva om dem här på bloggen också. De ämnen som jag brinner för förutom ledarskap och rekrytering är utveckling, förändring och kreativitet. Alltså börjar jag där. Detta är första steget på en spännande bloggresa. Jag ska göra mitt bästa för att du ska vilja följa med och uppleva värde.

Välkommen!

 

Titti has been active in Executive Search since the early 1990s, mostly in an international context. She is a certified psychologist specialising in group and individual development. Titti has broad experience from different industries and the key themes of her assignments are growth and change leadership.

Twitter LinkedIn 

Posted in Denna blogg | 2 Comments

2 Responses to Första steget

  1. Janne says:

    Bra initiativ! Det finns massor med litteratur om ledarskapsfrågor, men jag har knappast sett något uttryckt ur ett headhunterperspektiv. Hur får man rätt ledare? Vad är vägledande i en rekryteringsprocess? Jag ska med nyfikenhet följa vad du skriver.

    • Titti says:

      Tack för det! I ESK gav vi för några år sedan ut boken “Att välja ledare” med fokus på just sådana frågor som du nämner. (ESK är föreningen för Executive Search Konsulter i Sverige, se http://www.esk.se) Jag tycker också att frågorna är viktiga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AIMS International Sweden | Tullgränd 4, 5th floor, 111 30 Stockholm

+46 8 122 076 20 | info@aimsinternational.se