Om ledarskap och inspiration

Här kommer en rad tips på böcker för inspiration och kunskapsinhämtning.

Jag tyckte mycket om Bengt Lejsved’s och Satish Sen’s bok Styrelsefällor. 8 fallstudier med inspiration ur verkliga händelser där varje kapitel avslutas med en analys av vad som hände och lärdomar man kan göra från sina misstag i främst styrelsearbete.

Quick And Nimble av Adam Bryant. Brian är kolumnist på New York Times och under namnet Corner office intervjuar han VD:s om deras insikter kring hur de leder företag och hanterar personal. Jag läser hans kolumn ibland med stort nöje och ser fram emot att läsa boken.

13 maj kommer Think Like a Freak: How to Solve Problems, Win Fights and Be a Slightly Better Person av Steven D. Levitt och Stephen J Dubner. Av författarna till Freakonomics som blev en stor succé i USA. Här bygger de vidare på sina tankeprocesser kring att bli mer produktiv, mer kreativ och friare i tanken. Helt enkelt: Att tänka som ett freak. Känns som ett måste att läsa.

15 maj släpps Invisibles av David Zweig. En bok om att verka utan att synas (Wallenbergs motto en gång i tiden) framgångsrika personer som valt att inte stå i rampljuset utan att finslipa och vidareutveckla sin expertis. Spännande när så mycket handlar om att ta plats i media! Det finns en djungel av böcker som ska hjälpa oss genom en rad enkla steg till framgång.

Ibland behöver man lyfta blicken och hämta inspiration från annat håll. Jag hittade nyligen ett kul tips! David Bowie listar 75 böcker man måste läsa. Se till att skapa lite plats för mer skönlitteratur i livet!

För övrigt tycker jag just nu mycket om Esko Männikkö’s fotobok Time Flies. Inte sett den någon annanstans än i museibutiken i Taidehalle i Helsingfors men det kan ju ändras framöver. Esko är en självlärd fotograf som jobbar mycket med bildserier. Jag tycker mycket om både hans kompositioner och hur han hanterar färger. Några bilder är lite otäcka, andra har en mer humoristisk ton. Alla är väldigt mycket hans egen värld.

Esko Männikkö

Posted in Tips | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Följ oss på Twitter

Kategorier

Starkast vinner inte alltid

Starkast vinner inte alltid

Här kan du läsa Titti Hammarlings bidrag i Finska Akademiens bok Aderton kommentarer om ledarskap. ”Ingen tävling är slut förrän den är slut. Starkast vinner inte alltid.”
Läs mer

Boken beställer du via Finska Akademien.

Ett viktigt samtal

Ett viktigt samtal

Här kan du läsa Titti Hammarlings bidrag i Finska Akademiens bok Kommunikation. ”Bakom all kommunikation finns människan. Där står du och jag.”
Läs mer
.
Boken Kommunikation kan beställas här

Att välja ledare

Att välja ledare

Det ger status och pengar och är ofta glamoröst. Men att vara ledare innebär också ständig press och massor av ansvar, sägs i boken Att välja ledare. Läs mer om boken här.


AIMS International Sweden | Tullgränd 4, 6th floor, 111 30 Stockholm | +46 8 756 73 30 | info@aimsinternational.se