Vem är du?

Kandidater jag intervjuar är oftast rätt bra på att förklara vad de har åstadkommit i livet. Däremot kommer de många gånger till korta när de ska beskriva sig själva som personer.

Det är så klart svårt att fånga in sig själv med några ord. Jag förstår det. Vi är komplexa varelser och vi är inte tränade i att prata om oss själva. Men som rekryterare har jag ett ärligt intresse. Jag vill veta vem du är. Inte bara vad du har gjort. Så detta är en uppmaning till dig som inte känner dig trygg i att beskriva dig själv som person: Träna. Ta hjälp om du behöver det. I rekryteringssammanhang ska du ta tillvara möjligheten att visa vem du är. Alla rekryterare kanske inte är så tålmodiga och inkännande att de lirkar vidare från ett kort, flyktigt svar. Konkurrensen bland kandidater är hård och med flera som uppfyller kompetenskraven blir den personliga framtoningen kanske det som avgör. Men utgå från den du verkligen är. Som rekryterare imponeras jag inte av långa listor med superlativer men jag respekterar alltid människor som är något utöver sitt CV.

Titti has been active in Executive Search since the early 1990s, mostly in an international context. She is a certified psychologist specialising in group and individual development. Titti has broad experience from different industries and the key themes of her assignments are growth and change leadership.

Twitter LinkedIn 

Posted in Rekrytering | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AIMS International Sweden | Tullgränd 4, 5th floor, 111 30 Stockholm

+46 8 122 076 20 | info@aimsinternational.se